Elton John, acuzat că a furat versurile unei piese
Divertisment · Stiri / 27.04.2012

Un bărbat care susține că a compus melodia "Natasha" în 1982 l-a dat în judecată pe starul britanic.

Un bărbat care susține că a compus o melodie intitulată "Natasha", în 1982, l-a dat în judecată pe starul britanic pentru că acesta i-ar fi folosit versurile trei ani mai târziu în celebra melodie "Nikita".

Elton John nu se pricepe să fure, consideră Guy Hobbs, un bărbat care îl acuză că i-a preluat versurile pentru o melodie. Potrivit site-ului tmz.com, Hobbs, care susține că e un fotograf premiat și compozitor, a depus plângere la tribunalul din Illinois, SUA. El afirmă că în 1982 a scris o piesă denumită "Natasha", inspirată de o aventură pe care el a avut-o cu o rusoaică, angajată pe un vas de croazieră, iar după trei ani Elton John i-a furat ideea și a folosit-o pentru piesa "Nikita".



Guy spune că a înregistrat piesa și că a depus cerere pentru drepturile de autor, ba mai mult, a trimis creația sa mai multor case de discuri, printre care și Big Pig, care a difuzat mai multe melodii ale lui Elton John, dar nu a primit niciodată vreun răspuns.

Bărbatul nu a explicat însă de ce abia acum se adresează Justiției în acest caz.

Elton John a lansat piesa "Nikita" în anul 1985. Guy Hobbs acuză versurile au "asemănări semnificative" cu melodia lui, chiar dacă piesa care a devenit celebră este despre o femeie din trupele germane de grăniceri.

Acum, la aproape 30 de ani de la lansarea piesei pe care Elton John a făcut-o celebră, Hobbs acuză că i-au fost încălcate drepturile de proprietate intelectuală. El susține că din 1984 a trăit în Africa și nu a știut că Elton John a cântat această piesă, întrucât veștile circulă greu acolo, relatează TMZ. El nu a dezvăluit ce despăgubiri cere.

 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro