O fetiţă i-a salvat viaţa prietenei sale printr-o tehnică învăţată din filmul 'Jocurile foamei'
Divertisment · Stiri / 16.06.2017

Personajul Katniss Everdeen din trilogia "The Hunger Games"/"Jocurile foamei" este idolul multor fete din întreaga lume.

Iar datorită unor tehnici de prim ajutor învăţate de la Katniss, o fetiţă în vârstă de 12 ani din Massachusetts, Statele Unite, şi-a salvat prietena de la moarte.

Mackenzie George şi Megan Gething, prietene foarte bune, se jucau împreună în curtea uneia dintre ele, când Mackenzie a alunecat şi s-a tăiat serios la picior într-o bucată de metal, rezultând o rană adâncă, cu o lungime de 25 de centimetri. "Nu am simţit nimic. Am crezut că m-am lovit la picior, dar când m-am ridicat am văzut tăietura şi am început să strig să sune la 911", a declarat fetiţa pentru Gloucester Times.


Acesta a fost momentul în care Megan s-a transformat într-o Katniss Everdeen în carne şi oase, grăbindu-se să o ajute pe Mackenzie. Megan a folosit o pereche de pantaloni scurţi din denim pe post de garou pentru a-i opri sângerarea masivă prietenei sale. La scurt timp, fetiţa rănită a fost dusă de urgenţă la spital, unde a fost supusă unei operaţii.

De unde a ştiut Megan cum să folosească un garou? Aceasta a dezvăluit că o scenă din "The Hunger Games", în care Katniss foloseşte un garou improvizat pentru a-i opri sângerarea masivă a lui Peeta Mellark, a fost cea care a inspirat-o să-i acorde primul ajutor prietenei sale. "M-am gândit că este o tehnică cunoscută de a opri sângerarea dacă a fost folosită în film", a spus Megan.


Din fericire, povestea celor două prietene are un final fericit. Mackenzie a fost oprerată, iar medicii spun că se va reface complet.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro