Traseul inovației în domeniul tehnologiei continuă – UPC lansează a doua ediție Tech School în cadrul unei noi platforme
Divertisment · Stiri / 11.07.2013

Ritmul de adopție și dezvoltare a noilor tehnologii a depășit deja ciclul definit științific de 18 luni¹. Se preconizează că în 2020 vor exista peste 24 miliarde de dispozitive interconectate prin intermediul Internetului². La nivel global se intră în era postdigitală, o perioadă în care societatea va fi asimilat deja abilitățile digitale de bază.

În acest context, conform misiunii Connect. Discover. Be free și bazându-se pe evoluția tehnologiilor digitale în România, precum și pe succesul înregistrat în 2012, UPC anunță lansarea celei de-a doua ediții a proiectului educațional Tech School. Proiectul a fost extins și integrat într-o nouă platformă, Smart Nation (www.smartnation.ro).
 
Competiția de idei Tech School din acest an a fost extinsă pe 3 categorii de vârstă (11 – 14 ani, 15 – 19 ani, 20 – 24 ani), valoarea totală a premiilor ridicându-se acum la 25.000 EUR. Numărul domeniilor crește și el: digital media și gaming-ul se adaugă ariilor de programare, robotică și astrofizică.
 
Numărul mentorilor crește și el exponențial, de la 7 în 2012 la peste 30 anul acesta. Mai mult decât atât, prin colaborarea cu Paul Neculoiu, proaspăt cercetător în inteligență artificială la Agenția Spațială Europeană, Tech School devine singurul program educațional din România susținut de mentori români de la cele mai importante 3 agenții spațiale din lume³.
 
În plus, cei care intră în comunitatea Tech School vor putea dialoga cu cei mai importanți oameni de știință și creatori de tehnologie români și internaționali, de la Adrian Stoica - JPL/NASA, Adrian Buzatu - CERN, Andrei Alexandrescu - Facebook și până la Ben Kaufman - Quirky.com și Tim Stevens - Engadget.com.
 
SmartNation, noua platformă care integrează Tech School, își propune să crească numărul utilizatorilor de noi tehnologii digitale din România și să-i transforme pe aceștia în inovatori care schimbă, prin ideile lor, viața de zi cu zi a oamenilor. Pe platforma www.smartnation.ro, utilizatorii se vor conecta la tendințele globale, de la proiecte de tip do-it-yourself și până la analize și moduri practice de a utiliza tehnologii emergente, precum dispozitive interconectate, mediile digitale sau platformele robotice.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro