Frances Bean Cabain a postat marţi o fotografie emoţionantă în care apare cu tatăl ei Fosta soţie a rockerului a spus în trecut că percepţia sa asupra relaţiei cu Kurt Cobain este diferită de cea a publicului, care este convins că mariajul lor a fost haotic şi sortit eşecului. "Cred că arăta ca şi cum s-ar duce de râpă, dar eu nu-l simţeam aşa în fiecare zi. Mergeam la munte să pedalăm, mergeam cu cortul. La naiba, eram normali", a mărturisit Courtney.

În timpul unui turneu prin Europa, în 4 martie 1994, Kurt Cobain a fost pe punctul de a-şi pierde viaţa în urma unei supradoze, dar a fost salvat. El a început să aibă însă tot mai multe gânduri legate de suicid. Artistul a fost internat într-un centru de recuperare din Los Angeles, pentru dezintoxicare. La câteva zile după ce a părăsit centrul, în 8 aprilie 1994, trupul artistului a fost găsit fără suflare, împuşcat, în casa lui din Lake Washington Boulevard. Conform certificatului de deces, murise la 5 aprilie 1994, la doar 27 de ani.


Popularitatea trupei a crescut în perioada care a urmat morţii lui Cobain. Un demo nefinalizat al piesei "You Know You're Right" a ajuns în topurile muzicale din întreaga lume.

Trupa Nirvana a vândut peste 5 milioane de albume. Cobain a fost inclus între cei mai mari 12 chitarişti ai tuturor timpurilor, de revista Rolling Stone, în 2003. El a fost catalogat de 22 de ori de MTV drept cea mai bună voce din muzică , iar în lista "100 Greatest Metal Singers of All Time" a fost plasat pe locul 20, în 2006.


Kurt Cobain a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2014, împreună cu Nirvana.


Foto: Hepta
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro