Morții anului 2012. Șerban Ionescu s-a stins din viață după o boală chinuitoare

Mihaela Ursuleasa a murit la numai 33 de ani

Pianista a fost găsită decedată în apartamentul ei din Viena, pe 2 august, de impresara sa, Andreea Butucariu. Ursuleasa se stabilise în capitala Austriei de foarte mulţi ani, unde locuia cu mama ei şi fetiţa sa, Ștefania.

Vestea s-a răspândit pe Facebook, anunţul iniţial fiind făcut de Paavo Jarvi, un colaborator al artistei. Autorităţile vieneze au indicat drept cauză probabilă a morţii pianistei - care era cetăţean austriac de foarte mulţi ani - o comoţie cerebrală.

Născută la Braşov, în 1978, Mihaela Ursuleasa a studiat opt ani la Conservatorul din Viena pe care l-a absolvit cu Magna cum Laudae. Fiica unui lăutar de etnie romă, Mihaela Ursuleasa a fost un talent precoce. La vârsta de cinci ani, ea a început să cânte la pian, descifrând partiturile cu ajutorul tatălui său.
La vârsta de 13 ani, artista a primit o bursă de studii la Viena, oferită de celebrul dirijor Claudio Abbado, după ce aceasta câştigase locul al doilea la un concurs de pian din Senigallia.
În 1999, Ursuleasa a câştigat marele premiu la una dintre cele mai prestigioase competiţii internaţionale "Clara Haskil" în Elveţia.

Pianista a fost înmormântată la 10 august, pe Aleea Artiştilor de la cimitirul Bellu din Bucureşti, cu onoruri militare şi în aplauzele a zeci de persoane prezente la ceremonie. Alături de fetiţa pianistei, Stefanie, şi de mama acesteia, Agripina, la înmormântare au fost prezenţi şi soprana Felicia Filip şi dirijorul Horia Andreescu. Mihaela Ursuleasa a fost aplaudată pentru ultima oară de zeci de admiratori veniţi la ceremonie, pe fundalul salvelor de tun, trase de regimentul de gardă.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro