Fiecare apariție a Letiziei este un spectacol în care își pune ăn valoare frumusețea și eleganța 
Pe 19 iunie, Felipe a fost proclamat oficial rege al Spaniei și a depus jurământul în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Parlamentului, în cadrul căreia a primit coroana și sceptrul, două simboluri ale monarhiei, datând din secolele al XVII-lea și al XVII-lea. După o scurtă paradă militară, coloana oficială a parcurs un traseu pe care s-au regăsit cele mai reprezentative străzi și monumente din Madrid, printr care muzeul Prado și fântâna Cibeles. Cuplul, însoţit de Juan Carlos şi regina Sofia, a ieşit la balcon pentru a saluta mulţimea din Plaza de Oriente.Caracterizată drept o persoană drăguţă, activă, spontană, Letizia Ortiz Rocasolano, născută la 15 septembrie 1972 la Oviedo, a împrospătat imaginea familiei regale spaniole. "Doña Letizia i-a deschis mintea lui Don Felipe", îi spunea un membru al familiei sale biografului britanic Andrew Morton.


Născută într-o familie obişnuită - mama este infirmieră, iar tatăl său este jurnalist, tânăra era deja divorţată când l-a cunoscut pe Felipe, moştenitorul coroanei Spaniei şi prinţ de Asturia, în 2002.
Letizia a fost căsătorită timp de un an, din 1999 până în 2000, cu Alfonso Guerrero, unul dintre profesorii săi de la facultate, cu care avea o relaţie de aproape zece ani. Căsătoria civilă nu a reprezentat un obstacol pentru căsătoria cu prinţul Felipe.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro