România mondenă: Nunta Elenei Băsescu. 7 lucruri pe care nu le ştiai
Divertisment · Vedete / 30.08.2012

Acest weekend este, din nou, unul de foc pentru preşedintele României. Traian Băsescu va fi socru mic, mezina familiei, Elena, urmând să-şi unească destinele cu Bogdan Ionescu, poreclit Syda, acesta fiind şi prenumele mamei sale.

Acest weekend este, din nou, unul de foc pentru preşedintele României. Traian Băsescu va fi socru mic, mezina familiei, Elena, urmând să-şi unească destinele cu Bogdan Ionescu, poreclit Syda, acesta fiind şi prenumele mamei sale.

Elena Băsescu se va căsători cu alesul inimii la trei ani după ce s-au cunoscut şi au format un cuplu, iar nunta se anunţă una fastuoasă. Ceremonia religioasă va avea loc la Biserica Sfântul Spiridon Nou din Bucureşti (strada Şerban Vodă, în apropiere de Piaţa Unirii), cununia civilă la Primăria Sectorului 2, iar petrecerea de nuntă la Palatul Snagov.



Informaţiile legate de nuntă au fost ţinute secrete de familia Băsescu, însă organizatorii sau invitaţii au început să facă publice cât mai multe detalii cu referire la cea mai aşteptată nuntă a anului, la care vor participa aproximativ 450 de persoane.

Iată mai jos 7 lucruri pe care nu le ştiai despre nunta Elenei Băsescu:

1. Din cauza acestui eveniment au fost amânate alte două nunţi

Fata Cameliei Şucu a anunţat, iniţial, că se va căsători la 1 septembrie, iar ceremonia va avea loc într-un salon din Palatul Snagov. Deoarece nunta Elenei Băsescu are loc la aceeaşi dată şi exact în aceeaşi locaţie, Camelia Şucu a fost nevoită să reprogrameze nunta fiicei sale pentru data de 15 septembrie.


Şi Radu Enache, unul dintre cei mai mari hotelieri din România, a fost nevoit să amâne nunta fiului său, programată tot pentru data de 1 septembrie, la Palatul Snagov.

Cu toate că omul de afaceri semnase un contract în urmă cu un an cu reprezentanţii palatului, el a fost nevoit să reprogrameze nunta fiului o săptămână mai târziu, în data de 8 septembrie.



2. Lunetiştii vor fi cu ochii pe invitaţi

Biserica Sfântul Spiridon Nou a fost luată la puricat de ofiţerii SPP, care vor asigura paza pe întreaga perioadă a ceremoniei, iar circulaţia va fi închisă în zonă, anunţă ziarul Libertatea. Mai mult, doi lunetişti ai Serviciului de Protecţie şi Pază vor pândi orice mişcare din turnul lăcaşului de cult.



3. Petrecerea de nuntă, cununia religioasă şi cea civilă vor avea loc în aceeaşi zi

Bogdan Ionescu şi mezina lui Traian Băsescu au decis că atât petrecerea de nuntă, cât şi cununia religioasă şi cea civilă să aibă loc în aceeaşi zi.

Cununia civilă va avea loc la Primăria Sectorului 2 din Capitală, între orele 12.00 şi 13.00, cununia religioasă va avea loc între orele 18.00 şi 19.00, la Biserica Sf. Spiridon cel Nou, după care va începe petrecerea de la Palatul Snagov.

4. Meniul costă 74 de euro de persoană


Cu toate că este o nuntă cu ştaif, a fost ales un meniu obişnuit care costă 74 de euro în comparaţie cu nunta lui Borcea unde meniul a fost de 600 de euro. Însă, ţinând cont că invitaţii sunt aleşi pe sprânceană, este de aşteptat ca şi darurile de nuntă să fie mult mai mari.

5. Mirii l-au plătit cu 10.000 de euro pe Geambaşu

EBA şi Syda au încheiat mai multe contracte cu diferiţi solişti şi cu diferite formaţii. Astfel, după ce s-au asigurat că la nuntă va cânta trupa Voltaj, Elena Băsescu şi Bogdan Ionescu s-au înţeles şi cu formaţia lui Petre Geambaşu, cu solistul de muzică populară Petrică Mâţu Stoian, dar şi cu Aurel Tămaş, anunţă Cancan.

Geambaşu şi oamenii lui vor încasa 10.000 de euro pentru programul lor, în vreme ce Mâţu va lua 2.000 de euro.



6. Cristiana Dorin nu a putut să cânte la nuntă

Elena Băsescu şi-a dorit foarte mult ca la nunta ei să cânte şi Cristiana Dorin, cea care l-a încântat pe preşedintele Băsescu cu melodiile sale.

Din păcate, solista va fi prezentă la 1 septembrie la un alt eveniment şi a trebuit să refuze oferta Elenei.

7. Socrul mare şi naşul, „prietenii“ PDL

Gheorghe Ionescu, zis Bebe, este socrul mare şi a făcut avere prin funcţiile şi afacerile obţinute pe filiera Traian Băsescu-Adriean Videanu, anunţă Adevărul.

Bebe Ionescu este administratorul firmei AEM Timişoara, cu aceiaşi acţionari de la Luxten, firmă la care Elena Băsescu a ocupat postul de consilier, înainte de a deveni europarlamentar.

Mai mult, socrul mare îşi petrece aproape toate vacanţele pe Coasta de Azur, alături de Adriean Videanu. Gheorghe Ionescu a mai ocupat, între anii 2005 şi 2007, atunci când la guvernare era Alianţa DA (PD-PNL), poziţii în consiliile de administraţie ale BCR şi Petrom.

Şi naşul Răzvan Mustea este un apropiat al mai-marilor din PDL, el fiind susţinut de Elena Băsescu la şefia Tineretului Democrat-Liberal. Mai mult, el a fost numit în funcţia de ministru al Comunicaţiilor pe vremea când Mihai Răzvan Ungureanu era şeful executivului.

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro