În 2012, lansarea unui album, alături de fiica sa VioletaŞtefan Bănică jr. şi-a explorat vocaţia încă de la vârsta de 5 ani, când s-a confruntat cu o mare dilemă privind meseria pe care şi-ar fi dorit să o aleagă la maturitate. Iniţial a oscilat între clovn, "miliţian" şi actor, alegând în cele din urmă a treia variantă. Iar când a facut-o, a început să studieze atent modelul american al actorului complet, care ştie să joace, să cante şi să aibă o conexiune reală cu publicul său, chiar dacă asta însemna să facă lucrurile diferit:

"Mulţi m-au criticat pentru faptul că mergeam şi la teatru şi cântam, însă de la un moment dat încolo mi s-a produs un declic şi nu m-a mai interesat. Dacă eu cred în ceva, nu mai contează ce spun ceilalţi", a declarat artisul într-o emisiune televizată.
Cea care s-a bucurat prima oară de vocea lui Ştefan Bănică jr. a fost chiar mama acestuia, încurajându-l cu ardoare să urmeze şi o carieră muzicală.
"Mama a fost primul meu spectator şi i-am cântat de multe ori. Datorită ei am realizat acel duet cu tata", mărturiseşte fostul moderator al emisiunii "Dansez pentru tine".

Tatăl artistului i-a dat întotdeauna cele mai bune sfaturi, iar cel mai preţios dintre acestea a fost că, de fiecare dată când începi o construcţie, trebuie să faci întâi parterul. Aşa a învăţat Ştefan că artiştii adevăraţi nu se bazează doar pe talent, ci pe muncă susţinută şi că succesul este uşor de obţinut, dar mult mai greu de păstrat.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro