Dosar Eva. Morţii anului 2013: Sergiu Nicolaescu, incinerat cu onoruri militare şi scandal

Costică Ștefănescu: moartea șocantă a unei legende

Fostul fotbalist a încetat din viaţă, pe 20 august, la vârsta de 62 de ani, după ce s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Militar din Capitală. Costică Ştefănescu suferea de o boală incurabilă.

Potrivit surselor citate, la 112 a fost primit, la ora 18.20, un apel prin care s-a semnalat că fosta glorie a Universităţii Craiova şi a echipei naţionale s-a aruncat de la etaj. Cazul sinuciderii fostului fotbalist Costică Ştefănescu a fost preluat de Parchetul Militar, poliţiştii nefiind implicaţi în anchetă, au declarat pentru Mediafax surse din Poliţie.

Fostul căpitan al Craiovei Maxima şi al echipei naţionale, Costică Ştefănescu (62 de ani), supranumit "ministrul Apărării", a câştigat, ca jucător, de trei ori Cupa României cu Steaua (1969, 1970, 1971), de patru ori cu Universitatea Craiova (1977, 1978, 1981 şi 1983) şi a cucerit trei titluri de campion al României cu gruparea olteană (1974, 1980 şi 1981). Pentru prima reprezentativă, Ştefănescu a evoluat de 66 de ori în perioada 1977-1985, fiind căpitanul echipei naţionale la turneul final al Campionatului European din 1984.

Costică Ştefănescu a fost înmormântat, pe 24 august, la cimitirul Sineasca din Craiova, cu onoruri militare, în prezenţa a aproximativ 1.500 de persoane, la funeralii fiind prezenţi şi toţi foştii componenţi ai Craiovei Maxima. Printre cei prezenţi s-au numărat şi cei doi copii din prima căsătorie a fostului fotbalist, dar şi fratele acestuia, Ion Ştefănescu. Suporterii echipei Universitatea Craiova au arborat un banner la ieşirea din biserică, cu mesajul "Veghează-ne din cer, Căpitane!", au aplaudat şi au scandat numele lui Costică Ştefănescu. Pe tot traseul de la biserică spre cimitirul Sineasca, preoţii au ţinut slujbe la fiecare intersecţie, dar şi în faţa Primăriei Craiova, pentru că fostul fotbalist era şi cetăţean de onoare al oraşului.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro