Femeie cu laptop

Nu au timp să-şi caute un partener

O femeie cu o carieră strălucită sau care are propria afacere este nevoită să dedice mult timp vieţii profesionale. Succesul se menţine prin efort constant, susţinut, de aceea aceste femei fac numeroase sacrificii. Orele lucrate peste program şi în weekend îi vor lăsa foarte puţin timp la dispoziţie pentru ieşiri în oraş, distracţii sau chiar vacanţe. Prin urmare, chiar dacă îşi doreşte să-şi găsească un partener de viaţă îi va fi destul de dificil, având în vedere că timpul alocat socializării este destul de limitat.

Nu reuşesc să menţină o relaţie

Pentru ca o relaţie să reziste în timp este necesar ca ambii parteneri să fie în mod egal implicaţi. Iar o femeie de succes, care este nevoită să depună mult efort şi să dedice mult timp vieţii sale profesionale, va avea resurse mici de energie pentru viaţa sa amoroasă. Riscă în acest fel ca partenerul său se simtă neglijat şi plasat pe loc secund în viaţa ei, ceea ce poate duce la destrămarea relaţiei.

Nu sunt dispuse să-şi întemeieze o familie

Decizia de a avea un copil şi de a-şi întemeia o familie este una destul de dificilă pentru femeile de succes. Chiar dacă visează la o viaţă frumoasă de familie, multe dintre ele se vor gândi de două ori înainte de a face acest pas. După ani întregi de muncă pentru a-şi clădi o carieră impresionantă sau propria afacere, aceste femei sunt conştiente că naşterea unui copil are potenţialul de a transforma totul. Cele nouă luni de sarcină, modificările hormonale, perioada de refacere după naştere şi perioada concediului de maternitate le pot ţine suficient timp departe de viaţa profesională încât să piardă tot ce au construit. Nu este de mirare că numeroase femei de succes amână tot mai mult momentul naşterii unui copil. Iar acest lucru poate avea efecte serioase şi asupra unei relaţii, mai ales dacă partenerul de viaţă îşi doreşte foarte mult o familie.
  • Hegel, joi, 19.05.2016 21:07
    Femei singure

    pablomison Ai spus totul. Restul nu mai contează.

  • pablomison, joi, 19.05.2016 20:28
    Femei singure

    Problema femeilor "de succes" singure vine din alta directie. O astfel de femeie este de tipul femeie-barbat, cu caracteristici pregnante masculine (competitie, orgoliu, rezistenta, agresivitate etc). Cu astfel de calitati sigur nu va atrage barbatii normali, dornici de feminitate. Desigur ca vor exista barbati fara orgoliu masculin, dornici de a trai bine pe seama realizarilor partenerei.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro