SEX: 8 motive pentru care bărbaţii urăsc prezervativul. Învaţă-l să-l iubească!
Dragoste & Sex · Sex / De Iulia Anghel, 28.05.2012

Considerat de mulți doar un instrument de contracepție, prezervativul este cea mai importantă măsură de siguranță împotriva răspândirii bolilor cu transmitere sexuală ce îți pot pune în pericol sănătatea și chiar viața.

Considerat de mulți doar un instrument de contracepție, prezervativul este cea mai importantă măsură de siguranță împotriva răspândirii bolilor cu transmitere sexuală ce îți pot pune în pericol sănătatea și chiar viața. Nu toți bărbații acceptă însă prezervativul ca o necesitate. Iată 10 motive pentru care bărbaţii urăsc prezervativul și află cum îl convingi să-l folosească.

1. "Reduce plăcerea"

Chiar dacă reducerea ușoară a senzațiilor din timpul sexului are ca efect o erecție mai lungă, mulți bărbați se plâng că prezervativul îi incomodează. Explică-i cu un zâmbet partenerului că pe tine te incomodează și mai mult nesiguranța unui act sexual neprotejat.


2. "Strică atmosfera"

O mare parte din plăcerea sexului ține de starea mentală a ambilor parteneri. Care este neplăcerea mai mare? Punerea prezervativului sau o partidă de sex cu gândul la boli și la o sarcină nedorită?

3. "Prezervativele se rup"

Da, un prezervativ folosit necorespunzator se poate rupe. Din fericire, nu ai nevoie de un doctorat să-l poți folosi corect, iar atunci când o faci, prezervativele sunt peste 99% sigure împotriva infecției cu boli transmise sexual sau a sarcinilor nedorite.


4. "Nu simt nimic când îmi pun prezervativul"

Unele prezervative ieftine sunt într-adevăr prea groase. Cum rezolvi problema? Cumpără chiar tu prezervative subțiri cu striații care îi pot mări partenerului plăcerea în timpul sexului.

5. "Mă incomodează"

Ca și un sutien ales incorect, prezervativul poate fi incomod. Sugerează-i partenerului să încerce diferite mărci sau o mărime mai mare, lucru ce îl va flata cu siguranță. Există și prezervative care sunt produse din alte materiale, nu din latex, considerate de mulți mai comode.


6. "N-ai încredere în mine?"

Poate cel mai stupid argument al bărbaților care nu vor să folosească un prezervativ, "încrederea" nu este utilă atunci când știi că multe boli transmisibile sexual au perioadă de incubare foarte lungă, în timp ce altele sunt asimptomatice la bărbați. Dacă nu este virgin, orice contact sexual precedent s-ar fi putut solda cu o infecție.

7. "Dar tu iei deja anticoncepționale"

Prezervativul este o măsură de siguranță suplimentară împotriva sarcinilor nedorite și singura măsură de a preveni transmiterea unor boli. Anticonceptionalele pot da greș, dar combinația celor două măsuri de protecție eșuează mult mai rar.


8. "Nu știu să-l pun/nu pot să-l deschid"

Cele mai ridicole motive pe care le poate invoca un bărbat care nu vrea să folosească prezervativul sunt și cele mai ușor de combătut. Desfă tu folia prezervativului și pune-i-l apoi cu gura pe penis. Astfel, ritualul neplăcut este transformat într-o parte sexi a preludiului.

Chiar dacă ai făcut sex cu partenerul fără prezervativ, într-un moment în care nu te-ai putut stăpâni, este important să revii la folosirea a acestei măsuri de protecție. Unele boli se transmit de la primul contact, altele te pot afecta doar dacă ai sistemul imunitar slăbit. Discută sincer și fără reproșuri cu partenerul, dar nu ceda în fața argumentelor lui. Puteți renunța împreună la prezervativ într-o relație de lungă durată, după ce v-ați făcut fiecare analizele necesare.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro