Dulceata de pepene verde (bulgareasca)
Dulceturi si conserve / 14.11.2003

Mod de preparare

Pentru cele care puneti din cand in cand dulceturi sau gemuri pentru iarna, va recomandam o reteta utila pentru camara dumneavoastra.

Pepeni verzi, foarte copti

Se spala, se dau in doua si se scoate miezul. Se pun la fiert intr-un cazan mare si se scad pana cand ajung un bulion gros. Se lasa sa se raceasca, se scot cu grija din cazan, lasand samburii pe fund, si se toarna in sticle cu gura mai larga. Sticlele se smolesc si se tin la rece in camara. Se mananca cu paine in zilele de post sau se pune deasupra placintei cu branza.

  • loredana, vineri, 26.06.2015 10:56
    pepene verde

    se pune doar partea alba de la coaja; se da la o parte miezul rosu si coaja verde, ramane doar partea alba de la coaja; se da pe razatoare; 1kg de zahar la 1 kg de fruct

  • gabriela, marţi, 21.07.2009 16:10
    dulceata pepene verde

    ce anume se pune la fiert sau se pot pune si coaja razuita si miezu

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro