Zacuscă de fasole
Dulceturi si conserve / 09.09.2010

Mod de preparare

Peste tot auzim de zacuscă de vinete si zacuscă de ciuperci. Astăzi am decis să gătim zacuscă de... fasole.  Ca ingrediente ai nevoie de 1 kg de fasole, 2 vinete, o jumătate de kilogram de ceapă, o jumătate de litru de ulei, 1 kg de ardei gras şi jumătate de litru de pastă de tomate.

Cum se prepară?

Fasolea, vinetele si ardeii se fierb, pentru ca mai apoi să se mixeze până rezultă o pastă omogenă. În paralel, se căleşte ceapa cu ulei, peste care se adaugă compoziţia obţinută prin amestecarea vinetelor, ardeiului cu fasolea. Treptat, se adaugă pasta de tomate până când compoziţia se îngroaşă. Zacusca astfel obţinută se toarnă în borcane şi se lasă aproximativ 10 minute în cuptor.

  • ela, joi, 24.11.2011 11:35
    zacusa de fasole

    s-ar putea sa fie buna aceasta zacusca,dar ar trebui respectate ingredientele si mai ale cantitatile.

  • de hohot, sâmbătă, 22.10.2011 16:48
    spre hohot

    maria mea,adica io,cel mare ,am mai mancat zacusca de fasokle.kiar este deosebita.dar vorba conitei Diana zotis,muieri si creier .. flory,de cand zacusca este mancarea traditionala a romanilor???iti da bine n ureki,acest cuvant? dar ce sa te n treb pe alde tine? florsi un romanesc Y...toantelor kiar e buna.problematica ar fi ca se face mai repede si ok,din fasole proaspat scoasa din teci.altfel,fasolea se fierbe separat.apoi tot ce scrie acolo.dupa gust.mai muta ceapa sau nu,gogosari mai muti sau nu,vinete mai multe sau deloc,si cam asta e rujatelor gospodine...

  • flory, vineri, 21.10.2011 12:47
    zacusca

    eu ma abtin sa critic ....dar sincer nu sunt de acord cu aceste "retete"care nu au nici pe departe incredientele si cantitatile cotecte ptr.o reteta traditionala ! zacusca face parte din mancarurile traditionale ,delicioase si reusite ale romanilor ! asa k mare grija ce postati !!!

  • aurora, miercuri, 19.10.2011 22:16
    zacusca de vfasole

    asta nu e reteta de zacusca',nici pe departe .

  • diana zotis, duminică, 09.10.2011 15:26
    zacusca

    Poate iese buna.dar oricum,se vede ca sunt numai femei pe aici.a zis prima ca e reteta proasta si acum toate v-ati pus pe critica.relelor!

  • Maria, miercuri, 05.10.2011 21:41
    zacusca de fasole

    fasolea trebuie fiarta separat...apoi mixata..si se adauga restul ingredientelor..ceapa..morcov...ardei copti..pasta de tomate..condimente...portia ..o faci cit de mare o vrei iar uleiul cit de grasa o vrei..cantitatile..le pui..in functie de ce vrei sa predomine mai mult..eu o fac din ochi .pofta buna! nu e rea.pe cuvint...incercati si va convingeti.

  • vintu natalia, marţi, 04.10.2011 11:26
    zacucsa de fasole

    chiar ca asa ceva n-am mai auzit .O reteta fffff. proasta

  • marius, miercuri, 28.09.2011 22:18
    zacusca de fasole

    este cea mai proasta reteta de zacusca pe care am citit-o vreodata!

  • vali, miercuri, 21.09.2011 19:50
    zacusca de fasole

    E o reteta gresita....probabil ca iasa si cu vinete dar cea originala nu contine aceasta leguma...in plus, cantitatile si modul de pregatire sunt ...aiurea

  • fried, duminică, 14.11.2010 22:18
    zacusca

    Nu mi se pare o combinatie sanatoasa, iar culoarea....

  • ANNA, vineri, 10.09.2010 20:46
    ZACUSCA DE FASOLE

    DATI NISTE RETETE FOARTE PROASTE !!! MAI BINE NU LE AFISATI,DACA NU SUNTETI LA CURENT CU CEEA CE E SANATOS SI GUSTOS PENTRU POPULATIA MARE CARE CITESTE EVA. ASTEPTAM DE LA VOI MAI MULTE RETETE BUNE, SI MAI PUTINE PROASTE !! TREZITI-VA.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro