Cum să ai sâni perfecţi. Toate procedurile printr-o singură operaţie!
Sânii frumoşi reprezintă în prezent principala preocupare fizică a femeilor, aceştia fiind mereu supuşi atenţiei, dar şi schimbărilor. Din păcate, modificarea formei şi volumului ţesutului mamar este o realitate care nu poate fi încetinită cu uşurinţă, ducând la lăsarea inestetică a sânilor şi o scădere vizibilă în volum.
Sânii frumoşi reprezintă în prezent principala preocupare fizică a femeilor, aceştia fiind mereu supuşi atenţiei, dar şi schimbărilor. Din păcate, modificarea formei şi volumului ţesutului mamar este o realitate care nu poate fi încetinită cu uşurinţă, ducând la lăsarea inestetică a sânilor şi o scădere vizibilă în volum. Pentru ambele neplăceri, soluţia constă acum într-o singură intervenţie chirurgicală: mamopexia cu implant cunoscută şi sub denumirea de operaţie asociată de ridicare şi mărire a sânilor.Sânii sunt alcătuiţi din fibre elastice şi ţesut adipos, fiind foarte sensibili la sarcini numeroase, alăptare sau fluctuaţii în greutate. Mai mult, pe măsură ce vârsta îşi spune cuvântul, ţesutul îmbătrâneşte, se întinde şi se subţiază, pierzându-şi treptat din aspectul iniţial. În aceste situaţii, operaţia de mamopexie cu implant de silicon este calea optimă pentru a obţine un efect de lifting al sânilor şi o mărire în volum a cupei.
“Tehnica operaţiilor asociate, prin intermediul căreia se realizează mai multe proceduri chirurgicale într-o singură intervenţie, a crescut simţitor în popularitate. Aceasta poate fi însă propusă doar de către medicul chirurg estetician, în urma unei examinări aprofundate a stării de sănătate a pacientului. În cazul în care procedura nu prezintă riscuri, avantajele sale sunt multiple: oferă posibilitatea corectării simultane a defectelor, necesită realizarea unei singure anestezii generale, dar şi un timp de spitalizare mai scurt
Operaţia asociată – cea mai bună soluţie
Atunci când se doreşte un efect de lifting al sânilor, procedura recomandată este mastopexia, prin care se conturează şi ridică ţesutul mamar. Cu toate că intervenţia redă forma naturală a sânilor, pe de altă parte cauzează şi o scădere în volum a lor. Acest fapt se datorează îndepărtării din timpul operaţiei a pielii în exces. Astfel, cu cât sânii se ridică mai mult, cu atât mai mult aceştia se pot micşora. În acest context, anumite paciente doresc recuperarea volumului iniţial, motiv pentru care solicită o intervenţie suplimentară de augmentare.
”Pentru garantarea unor rezultate satisfăcătoare se recomandă gruparea mastopexiei cu varianta complementară a acesteia, operaţia de mărire a sânilor. Implanturile astfel inserate prin incizie sub glanda mamară sau sub muşchiul pectoral contribuie la accentuarea proeminenţei sânilor la polul superior, acolo unde mastopexia nu intervine.”¸completează Dr. Silvia Stanculescu Vasalos.
Operaţia de ridicare a sânilor cu implant se desfăşoară astfel: iniţial se poziţionează aerola (ridicare), se introduc în sâni implantele de silicon (umplere), iar la final se îndepărtează surplusul de piele. Intervenţia se efectuează sub anestezie generală cu sedare intravenoasă, cea mai puţin traumatizantă pentru pacient. Recuperarea este una progresivă, în primele 2 săptămâni postoperator putând fi resimţit un disconfort ameliorat medicamentos. Edemul şi echimozele se retrag în 10-14 zile, timp în care se îndepărtează şi firele.
Reluarea activităţilor zilnice uşoare se poate face după 7 zile. Fumatul trebuie evitat în primele săptămâni după operaţie, întrucât interferează cu oxigenarea sângelui şi încetineşte vindecarea în ritm normal. Pacienta trebuie să poarte o bustieră specială timp de minim o lună, zi şi noapte, iar purtarea sutientului cu sârmă trebuie amânată cel puţin 3 luni.