3. Liftingul braţelor

Odată cu înaintarea în vârsta, pielea îşi pierde elasticitatea, iar acest lucru este vizibil şi în cazul braţelor. Liftingul acestora se realizează printr-o incizie la nivelul axilei şi prin ridicarea si eliminarea excesului tegumentar. În anumite cazuri, este necesară încă o incizie longitudinala pe partea interioară a braţului, pentru a obţine efectele dorite.

4. Liftingul coapselor

Operaţia de lifting al coapselor se aseamănă cu cea de lifting al braţelor: excesul de piele îmbătrânită şi flască este eliminat, iar coapsele devin astfel mai netede şi mai ferme.


Ţesuturile de la nivelul coapselor sunt ridicate, în principal cele din zonele interne şi posterioare, iar tegumentul în exces este îndepărtat. Incizia se realizează în zona inghinală sau în şanţul subfesier.

5.Liftingul facial

Ca şi în cazul pielii de pe corp, epiderma din zona facială îşi pierde tonusul şi elasticitatea în timpul procesului de îmbătrânire. Liftingul facial reconturează faţa şi îi redă aspectul tânăr, prin eliminarea tegumentului în exces şi prin reconstruirea muşchilor faciali.


Femeile apelează la această intervenţie pentru a-şi recăpăta aspectul tânăr şi luminos al chipului.

6. Blefaroplastia

Primele semne de îmbătrânire care îşi fac apariţia pe chipul femeilor sunt ridurile din zona ochilor. Blefaroplastia este o operaţie estetică ce redă aspectul tânăr al pleoapelor, prin ridicarea lor şi întinderea pielii, prin eliminarea celei în exces. Această intervenţie chirurgicală este recomandată femeilor care nu au riduri decât în zona din jurul ochilor
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro