Coafuri pentru mirese
Frumuseţe · Coafuri / 18.01.2002

Ma casatoresc peste foarte putin timp si inca nu am decis ce coafura sa aleg pentru ca nu stiu ce anume "este la moda". Ajutati-ma, va rog! - Adina, Bacau

Eva iti raspunde:
Draga Adina, nu trebuie sa iti faci probleme ca... nu vei fi "la moda", pentru ca stilurile de coafura pe care le poate adopta o mireasa, cu cat sufera mai multe schimbari, cu atat mai mult ele raman aceleasi, deci ai de unde alege.

De exemplu, poti opta pentru o coafura cu tiara. Daca ai parul lung, des si ondulat, tiara se potriveste minunat cu fata si buclele tale. In ce priveste voalul, acesta poate fi atasat tiarei, cazand discret pe spate, deasupra suvitelor bogate. Cu toate acestea, tiara poate impodobi cu succes si o coafura sport, foarte scurta, poate cu putin breton. Nu lipseste nici de aceasta data voalul iar combinatia va scoate in evidenta trasaturile delicate ale miresei. Cu alte cuvinte, tiara este un accesoriu care se potriveste parului de orice culoare, lungime si stil. De asemenea, ea poate fi din material (dantela, broderie), din strasuri sau chiar pietre veritabile.


Parul lung si un voal simplu reprezinta o alta posibilitate. Daca ai un par foarte lung, poti sa il prinzi intr-un coc voluminos, in crestet, foarte simplu ornat cu un voal ce cade pe spate. In acest caz, voalul este un accesoriu minor, iar in centrul atentiei se afla coafura. Modelul se potriveste foarte bine unei rochii sofisticate, ajutata fiind de voalul care nu atrage atentia.

Banda circulara se potriveste de minune unei coafuri ridicate in crestet, in multe bucle. Este o coafura romantica iar acest stil se potriveste unei rochii traditionale.


Capa Julieta este realizata din mai multe ornamente, este fixata aproape de frunte si de ea este prins voalul care cade pe spate. Capa este ornamentul principal, putand impodobi o coafura scurta.

O alta tendinta este aceea de a nu purta voal sau alte ornamente. Parul devine podoaba centrala si poate fi inveselit cu mici ace cu strasuri sau chiar flori.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro