Mască cu iaurt şi ulei de crin

Această mască îmbină efectele depigmentante ale acidului lactic din iaurt cu cele ale uleiului de crin alb. Uleiul din crin alb are proprietatea de a uniformiza culoarea pielii şi de a estompa petele, fiind în acelaşi timp intens hidratant. Amestecă două linguriţe cu iaurt cu zece picături de ulei de crin. Aplică masca pe faţă cu ajutorul unei pensule cosmetice, lasă să acţioneze 20 de minute şi apoi clăteşte-te.

Mască cu miere şi lămâie

Sucul de lămâie este bogat în acid citric, cel care îi oferă şi gustul foarte acru. Acest acid are capacitatea de a exfolia chimic pielea şi de a-i uniformiza culoarea. Mierea, la rândul său, are puternice efecte antibacteriene şi hidratante. Tot ce trebuie să faci este să storci o jumătate de lămâie, să amesteci cu o linguriţă de miere, să înmoi o dischetă demachiantă în sucul obţinut şi să aplici de două ori pe zi pe zonele pigmentate. Lasă să acţioneze câteva minute şi apoi clăteşte.

Mască cu banană şi vitamina E

Fiind un puternic antioxidant, vitamina E are capacitatea de a estompa punctele pigmentare de la nivelul pielii, iar banana hrăneşte pielea în profunzime şi o hidratează. Sparge câteva capsule de vitamina E şi amestecă-le cu o jumătate de banană bine coaptă, pisată. Aplică masca pe ten şi las-o să acţioneze 20 de minute. Clăteşte-te apoi cu apă călduţă. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro