Frumuseţea ta: Efectele nocive ale soarelui asupra tenului tău. Cum să te protejezi
Razele ultraviolete reprezintă o ameninţare serioasă şi permanentă pentru frumuseţea pielii tale. Iar schimbările climatice din ultima perioadă au făcut ca acestea să fie din ce în ce mai puternice şi nocive.
Expunerea în exces la soare contribuie la dezvoltarea anumitor tipuri de cancer de piele, arsuri, îmbătrânirea prematură a pielii, dar şi boli ale ochilor, precum cataracta.Deşi melanomul, cel mai frecvent tip de cancer al pielii, reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri, nici din punct de vedere estetic soarele nu îţi face bine. Petele pigmentare, pistruii şi ridurile apărute prematur sunt motive întemeiate să te protejezi de razele ultraviolete zi de zi, pe toată durata anului, nu numai primăvara şi vara.
Iată ce reguli să respecţi pentru a reduce efectele nocive ale soarului asupra tenului tău:
Cremă cu factor de protecţie
Foloseşti o cremă cu factor de protecţie numai când mergi la plajă? Este o greşeală foarte mare pentru sănătatea şi frumuseţea tenului tău. Razele ultraviolete sunt prezente permanent, atât în zilele însorite, cât şi în cele înnorate sau ploioase. De aceea este necesar să incluzi zi de zi în ritualul tău de îngrijire o cremă hidratantă de faţă cu factor de protecţie solară.
Alege o cremă cu factor de protecţie de cel puţin 25, iar dacă ai pielea albă, cu pistrui şi tendinţă de înroşire, poţi opta pentru factor de protecţie 50. În acest fel previi apariţia prematură a ridurilor, dar şi a petelor pigmentare.
Foloseşte ochelari de soare
Ochelarii de soare îţi protejează privirea de razele nocive, dar oferă protecţie şi pielii sensibile din jurul ochilor care este cel mai predispusă la apariţia ridurilor.
Alege ochelari masivi, care acoperă eficient zona de sub ochi, până aproape de pomeţi. Asigură-te că ochelarii tăi au lentile de calitate, care să blocheze razele ultraviolete.
Câtăreşte bine riscurile bronzului
Un bronz intens te face să te simţi frumoasă şi sexy. Dar preţul pe care îl plăteşti pentru o piele arămie, care durează maximum câteva luni, poate fi unul destul de mare. Ridurile pe care le dobândeşti din cauza orelor petrecute la plajă sunt permanente şi ireversibile. De aceea, ar trebui să evaluezi dacă vrei să fii bronzată pe o perioadă scurtă sau ridată pentru tot restul vieţii...
Chiar şi folosirea cremelor cu factor de protecţie ridicat nu te apară în totalitate de efectele nocive ale ultravioletelor dacă te expui în plin soare, timp îndelungat. Este indicat să stai cât mai puţin posibil la soare, chiar dacă pielea bronzată este în trend. Nu uita că şi solarul are exact aceleaşi efecte nocive!
Foloseşte în schimb produsele autobronzante care îi oferă pielii tale un bronz discret, fără riscuri.