Metode naturiste si eficiente de infrumusetare
Ai o colectie impresionanta de produse cosmetice, dar parca tot nu esti multumita de rezultate? Incearca si tratamentele naturale, care iti sunt intotdeauna la indemana, fara sa te coste la fel de mult precum cele din magazine.
Ai o colectie impresionanta de produse cosmetice, dar parca tot nu esti multumita de rezultate? Incearca si tratamentele naturale, care iti sunt intotdeauna la indemana, fara sa te coste la fel de mult precum cele din magazine.Cel mai important avantaj al lor este lipsa substantelor nocive care, din pacate, isi fac tot mai mult loc pe lista de ingrediente a cosmeticelor din comert.
Tocmai din aceasta cauza, multe femei se reintorc la produsele naturale.
"Cred ca sunt mai bune decat toate cremele sau tratamentele din lume si sunt naturale 100%"
"Da, sunt convinsa ca sunt mai bune. Am incercat tot felul de creme, si pe cele mai scumpe si de "firma", dar nici una nu m-a ajutat. Am un ten foarte dificil, dar cu masti facute acasa cu tarate si alte ingrediente, nu am mai avut nici macar o problema. Deci mai bune tratamentele din batrani...", ne marturiseste Adriana, o alta prietena Eva.ro pe Facebook.
Exfoliant 100% natural
Este sezonul capsunilor si nu poti rata oportunitatea de a-ti rasfata tenul cu un tratament special
Enzimele naturale din fructe actioneaza ca un exfoliant chimic, indepartand celulele moarte de la suprafata pielii.
Poti face un exfoliant 100% natural, pentru orice tip de ten, din trei capsuni si o lingurita de miere. Paseaza capsunile si amesteca pasta rezultata cu mierea.
Maseaza-ti delicat pielea cu amestecul din capsuni si miere timp de trei minute, apoi clateste-te.
Capsunile elimina pielea uscata de la suprafata tenului, ceea ce impiedica blocarea porilor si formarea punctelor negre sau comedoanelor, iar mierea actioneaza precum un antiseptic. De aceea, acest exfoliant este benefic si pentru tenul acneic.
Par cu reflexii
Inainte sa existe sutele de produse chimice pentru vopsirea parului, bunicile noastre apelau la variantele naturale, deloc nocive si cu rezultate foarte bune.
Plantele ce contin cantitati mari de pigment sunt folosite pentru a nuanta parul si pentru a-i oferi reflexii interesante. Cateva exemple sunt cojile de nuca (folosite cu succes de sute de ani), cojile de castane, florile de musetel sau foile de ceapa.
Principalul avantaj este acela ca eviti efectele nocive ale vopselelor de par clasice, care pentru a fixa pigmentul in firul de par ii afecteaza intr-o anumita masura structura. Pe de alta parte, tratamentele naturale de colorare intaresc si protejeaza firul de par, prin mineralele si uleiurile continute.
"Infuzia de ceai scade ph-ul parului, inchizand cuticulele firelor de par, ceea ce ii ofera acestuia stralucire si manevrabilitate", declara pentru fitnessmagazine.com hairstilistul Philip Pelusi, proprietarul salonului Tela Design din New York.
Dezavantajul este ca solutiile naturale, obtinute prin infuzarea plantelor, nu reusesc sa acopere foarte bine firele albe.
O data pe saptamana (sau chiar mai des) clateste-ti parul cu infuzie din plante, in functie de culoarea parului tau si de rezultatele pe care le doresti.
Foloseste pentru parul blond musetel, pentru cel roscat foi de ceapa sau ceai rosu, iar pentru cel saten si castaniu ceai negru sau coji de nuca.
Lasa plantele sa fiarba in apa timp de 10 minute, strecoara, lasa la racit apoi clateste-ti parul ud, proaspat spalat, cu apa colorata. Lasa sa actioneze timp de zece minute, apoi aplica balsamul.
Trateaza-ti picioarele
Pe timpul verii, picioarele tale sunt in centrul atentiei. De aceea, au nevoie de o ingrijire deosebita. Calcaiele sunt cele care au cel mai mult de suferit, pentru ca sunt expuse la praf din cauza incaltamintei decupate. Praful deshidrateaza puternic pielea calcaielor, ceea ce are ca efect aparitia crapaturilor.
Trateaza-ti picioarele cu un exfoliant ce reuseste sa indeparteze excesul de piele moarta de pe calcaie si sa evite astfel aparitia crapaturilor.
Amesteca doua linguri de malai cu o banana pasata. Tine-ti picioarele timp de cinci minute in apa calda cu sapun, apoi sterge-le si maseaza-le cu exfoliantul, insistand asupra calcaielor.
Malaiul este puternic abraziv, de aceea este necesar sa faci miscari delicate si sa nu apesi pielea cu putere.