Celulita eliminata prin masajul anticelulita
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 17.05.2006

Masajul - cel mai vechi si mai cunoscut tratament medical. Prin papirusurile, inscriptiile si picturile rupestre din Egiptul antic se pastreaza marturii ale existentei masajului in scopuri terapeutice. In Imperiul Roman masajul a cunoscut o inflorire extrordinara devenind un mod de viata al celor bogati si puternici.

 Masajul - cel mai vechi si mai cunoscut tratament medical. Prin papirusurile, inscriptiile si picturile rupestre din Egiptul antic se pastreaza marturii ale existentei masajului in scopuri terapeutice. In Imperiul Roman masajul a cunoscut o inflorire extrordinara devenind un mod de viata al celor bogati si puternici.

 

Manevrele folosite (principale si secundare) sunt aceleasi din timpuri stravechi, iar ordinea si efectuarea lor trebuie sa fie respectata, deoarece daca pielea nu este pregatita pot aparea anumite probleme: vase sparte, vanatai etc.



Celulita este o afectiune complexa nu numai a pielii ci si a organismului, deoarece ea poate fi provocata de disfunctionalitati ale acestuia, modificari ale metabolismului glucidelor, lipidelor si o retentie a lichidelor in corp. Astfel, tesutul conjunctiv se modifica si la nivelul pielii incepe sa apara asa numita "coaja de portocala".

Cauzele celulitei pot fi: dereglari hormonale, retentia de lichide in tesuturile adipoase, stagnarea toxinelor in tesuturi atacand fibrele de elastina si colagen care pierzandu-si elasticitatea fac loc aparitiei rupturilor celulitice, tulburari ale sistemului nervos, circulatia sanguina defectuoasa etc.



Forme ale celulitei

  • edematoasa: primul stadiu al acesteia si este alcatuita din lichide stagnate in cantitati mari; se observa in momentul in care tesutul este ciupit sau strans cu degetele;
  • fibroasa: pielea capata aspectul inestetic de coaja de portocala, la nivelul tegumentului nu mai exista continuitate, nu mai este neted; celulele se ingroasa si tesutul este mai tare; epiderma este lipsita de elasticitate si tonicitate; la atingere/ framantare pielea doare;
  • fibromatoasa: epiderma prezinta mari denivelari, apar gropite in hipoderm, se formeaza micronoduli care sunt durerosi la pipait, iar activitatea metabolica este aproape nula.

Masajul anticelulitic stimuleaza circulatia sanguina si limfatica locala, activandu-se metabolismul pielii, iar depunerile adipoase sunt resorbite si indepartate. Acest masaj combinat cu un regim disociat duce la eliminarea toxinelor din tesuturi redand pielii elasticitatea. Actioneaza asupra musculaturii, articulatiilor si ligamentelor.


De ce doare acest masaj?


Pentru ca celulita este o boala a pielii care ea insasi doare, iar masajul este alcatuit din manevre mai "dure" si profunde cum ar fi: frictiunile, framantatul, ciupiturile etc. Masajul anticelulitic nu este doar dur prin manevrele folosite, insa trebuie sa fie efectuat de un profesionist pentru a da rezultate vizibile. Daca apar vanatai inseamna ca intensitatea la care se efectueaza masajul trebuie sa fie redusa, deoarece altfel pot aparea rezultate adverse nedorite.



Contraindicatii


Acest tip de masaj este contraindicat in psihopatii, fragilitate capilara, tumori maligne, osteoporoza, boli de piele, accidente cerebrale vasculare. Dupa 15 sedinte de masaj cumbinate cu o alimentatie adecvata si efectuarea acestora dupa impachetari anticelulita puteti pierde pana la 6 cm in circumferinta si eliminarea celulitei intr-un procent de pana la 30%!

Articol realizat de Elisabeta Ratiu, Director Centrul de Slabire si Remodelare Corporala BettyBlue.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro