2. Mergi la un machiaj de probă

Machiajul de probă este esențial înainte de a te decide cu cine lucrezi. Va trebui să plătești pentru o astfel de probă, ceea ce este și normal din moment ce make-up artist-ul petrece același timp și consumă aceleași produse ca și în ziua nunții. De aceea este indicat să realizezi această probă într-o seară în care ieși în oraș, pentru a verifica și rezistența acestuia.
La proba de machiaj este foarte bine să discuți deschis și să-i spui exact ceea ce-ți dorești, alături de informații despre cum te machiezi zilnic, ce culori îți plac, ce culori nu ai folosi vreodată, ce produse de make-up folosești. Îi poți arăta make-up artist-ului inclusiv colaje cu machiaje care-ți plac, cum o să ai coafat părul și cum va arăta rochia de mireasă.

„Un make-up artist profesionist îți va spune dacă ideile tale nu sunt potrivite pentru fizionomia ta și nu îi va fi teamă să te contrazică. În primă fază îți va analiza fața și personalitatea pentru a determina ce machiaj ți se potrivește cel mai bine. De asemenea își va lua și notițe pentru a ști ce nuanțe a folosit, ce fel de gene false, numele produselor și codurile acestora. Acest aspect este esențial pentru a se asigura că îți va face același machiaj și în ziua nunții”, adaugă  
Katiușa Popovici.
Poți de asemenea să-i spui să nu folosească un mix de nuanțe pentru ruj, pentru că îți va fi greu să-ți refaci machiajul în timpul nunții. Puteți stabili împreună nuanța și apoi ți-o poți cumpăra și tu pe aceeași pentru a o avea în ziua nunții. De asemenea vezi cu ce produse te machiază, dacă acestea sunt profesionale sau nu. Îl poti întreba ce produse folosește, pentru că cei care folosesc produse profesionale de bună calitate, cu siguranță vor răspunde extrem de degajați la astfel de întrebări.

Observă de asemenea și cât de deschiși sunt în a te mulțumi. Dupa finalizarea machiajului, dacă afară este încă lumină, cel mai bine este să te uiți într-o oglindă și în lumina naturală pentru a te asigura că-ți place rezultatul. Încearcă să te îmbraci într-o culoare deschisă, asemănătoare cu rochia de mireasă, deoarece culorile stridente pot influența imaginea generală a machiajului. Asigură-te că ți-ai făcut o exfoliere ușoară cu câteva zile înainte pentru a avea tenul curat. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro