Ingrediente si cantitati: 12 bucati de cartofi albi; 3 lamai; doua capatani de usturoi; 2 foi de dafin; 50 de grame de unt; 2 linguri de miere; sare si piper, dupa gust.
Ingrediente si cantitati:
12 bucati de cartofi albi
3 lamai, doua capatani de usturoi
2 foi de dafin
50 de grame de unt
2 linguri de miere
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
1. Unge cu unt o cratita cu fundul gros. Cu o lingurita imprastie peste unt, lasand sa curga, circa jumatate din miere. In acest "pat" aseaza bucati mari de cartofi, de dimensiunea unor prune mari.
2. Printre cartofi strecoara funzele de dafin si o lamaie taiata in felii, cu tot cu coaja galbena. Acopera cartofii cu apa si cratita cu o folie de aliminiu, pe care o intepi din loc in loc, si lasa-o pe foc mic circa 40 de minute, pana scade aproape complet apa.
3. In acest timp prepara crema dulce de usturoi. Intr-o cratita mica, topeste o bucata de unt si adauga restul de miere. Pune peste usturoiul, dupa ce fiecare catel a fost strivit cu latul lamei unui cutit, zeama de la o lamaie si cele doua jumatati de lamaie care au fost stoarse. Lasa amestecul sa fiarba la foc mic, pana ce usturoiul se topeste. Adauga sare si piper. Scoate lamaia, si amesteca bine sosul pana se desface complet usturoiul. Poti folosi si un blender.
4. Aseaza pe un platou, pe care l-ai tinut la cald inainte, bucatile de cartofi si bucatile de lamaie fierte, si stropeste-le din belsug cu sosul de usturoi. Este o garnitura perfecta, savuroasa si inedita pentru carne si peste.