Daca ai musafiri, ii vei surprinde placut preparand aceasta placinta delicioasa, potrivita momentelor festive. Reteta include si hasme, insa, daca nu gasesti, le poti inlocui cu cepe.
Daca ai musafiri, ii vei surprinde placut preparand aceasta placinta delicioasa, potrivita momentelor festive. Reteta include si hasme, insa, daca nu gasesti, le poti inlocui cu cepe.
Ingrediente si cantitati:
1 rulou de aluat fraged
1 rulou de aluat de foietaj
500 g sunca slaba taiata in felii mari
4 andive
250 g ciuperci albe
250 g crema Mascarpone
2 hasme (sau cepe mici)
2 galbenusuri de ou
20 g unt
nucsoara rasa
sare
piper
Mod de preparare:
1. Spala andivele si fierbe-le 10 minute in apa clocotita, cu sare. Scurge-le bine, apoi taie-le in felii subtiri. Indeparteaza tulpinile ciupercilor, apoi curata-le. Taie-le feliute si caleste-le 5 minute intr-o tigaie cu unt, la foc puternic. Scoate-le din tigaie cu ajutorul unei spumiere si lasa-le deoparte.
2. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Curata hasmele si taie-le in feliute foarte subtiri. Intinde aluatul fraged, impreuna cu hartia de copt, intr-o tava. Toarna branza Mascarpone intr-un vas adanc si bate-o cu furculita pentru a o subtia. Adauga andivele, feliutele de ciuperci, hasmele si 2 galbenusuri de ou. Pune sare, piper si un varf de lingurita de nucsoara rasa, apoi amesteca bine.
3. Taie sunca in cubulete si presara-le peste aluatul intins in forma, apoi toarna compozitia obtinuta anterior. Intinde pe deasupra aluatul de foietaj, umezeste marginile ambelor aluaturi si lipeste-le apasand usor cu degetele. Decupeaza un orificiu in mijlocul placintei, pentru eliminarea aburului, si intareste-l cu o bucata de folie de aluminiu, impaturita de cateva ori.
4. Bate ultimul galbenus impreuna cu o lingura de apa si unge cu o pensula aluatul de deasupra. Pune totul la cuptor timp de 40 de minute. Se serveste calda.