Tzatziki
Reţete · Aperitive / 21.06.2001

Preparat traditional grecesc, Tzatziki se serveste in Grecia cu paine taraneasca si drept garnitura la vinete, dovlecei prajiti sau la peste la gratar. Ingrediente si cantitati: 2 castraveti mari, insa fara seminte, 1 lingura ulei de masline, 1 catel de usturoi, 500 ml iaurt gras sau degresat (dupa gust), sare...

Preparat traditional grecesc, Tzatziki se serveste in Grecia cu paine taraneasca si drept garnitura la vinete, dovlecei prajiti sau la peste la gratar.

Ingrediente si cantitati:


2 castraveti mari, insa fara seminte
1 lingura ulei de masline
1 catel de usturoi
500 ml iaurt gras sau degresat (dupa gust)
sare

Mod de preparare:


1.
Decojeste castravetii, scoate semintele (daca e cazul) si taie-i in cubulete cat se poate de mici. Nu folosi razatoarea sau robotul de bucatarie. Scurge apa si sareaza.
2. Usturoiul trebuie tocat si toate ingredientele, amestecate.

3. Introdu amestecul la frigider, pana in momentul servirii.

Alte variante:


  • In functie de regiune, se accentueaza gustul acru al preparatului adaugand o lingura cu otet sau suc de lamaie.

  • Pentru cei care adora maioneza, se poate adauga si o lingura cu maioneza acrisoara.

  • In mod normal, nu se adauga piper. Acesta ar innegri oricum amestecul. Insa celor carora le place condimentat, le recomandam adaugarea piperului alb, pentru pastrarea aspectului estetic.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro