Briose cu afine
Reţete · Desert / 19.09.2008

Un gen de desert preferat nu numai de copii: briosele cu afine  vor avea cu siguranta succes chiar si in cazul celor mai pretentiosi gurmanzi.

Ingrediente si cantitati:

2 cani faina alba
2 1/2 lingurite praf de copt
2 linguri zahar
3/4 lingurita sare
1/2 cana unt sau margarina, taiata bucatele
2 oua, bine batute
3/4 cana lapte
1 lingurita coaja de portocale rasa
1 1/2 cani afine proaspete sau congelate

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Unge cu ulei o tava pentru briose.

Intr-un vas mare, amesteca praful de copt, zaharul si sarea. Taie untul sau margarina in bucatele de marimea unor boabe de mazare. Fa o gaura in mijloc. Intr-un vas mic, amesteca ouale si laptele. Adauga amestecul in cel de faina, amestecand pana la omogenizare. Insereaza coaja de portocala rasa si afinele.



Umple cupele de briose pana la 2/3. Coace-le 25-30 minute, sau pana ce devin aurii. Scoate-le din cuptor si imediat dupa aceea din tava.

Se servesc calde sau la temperatura camerei.

Nota: Daca folosesti afine proaspete, presara faina pe ele; asa nu se vor "sparge" in briose. Daca afinele sunt congelate, pune-le asa cum sunt in amestec.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro