Singura problema pe care o poate ridica acest chec sunt rosiile uscate (un produs destul de greu de gasit). Poti cumpara insa rosii uscate, conservate in ulei. Reteta este una traditionala in Alpii francezi. Ingredientele sunt pentru patru portii.
Singura problema pe care o poate ridica acest chec sunt rosiile uscate (un produs destul de greu de gasit). Poti cumpara insa rosii uscate, conservate in ulei. Reteta este una traditionala in Alpii francezi. Ingredientele sunt pentru patru portii.
Ingrediente:
20 masline verzi, rosii uscate (10-20 de bucatele bine scurse de ulei), 150 grame costita afumata, patru oua, 100 grame faina, un plic de praf de copt, 100 grame cascaval ras, trei linguri cu lapte, 100 ml ulei, sare, piper.
Preparare:
Incinge cuptorul si unge o tava de chec clasica cu unt si tapeteaz-o cu faina. Taie maslinele, rosiile bine scurse si costita in bucatele. Rade cascavalul. Caleste in putin ulei (il poti folosi pe cel din rosii), costita. Pune untul la topit intr-un vas, adauga, dupa ce s-a racit, putin faina, apoi ouale batute ca pentru omleta. Adauga sare, piper si praful de copt. Adauga cascavalul ras si laptele. Adauga maslinele, rosiile uscate si sunculita rumenita. Amesteca incet. Pune aluatul in tava si lasa-l sa stea sa se odihneasca o ora. Da-l la cuptorul incins 30-40 de minute. Scoate-l din tava cand este rece.