Usor de preparat si foarte gustoase, clatitele sunt excelente la micul dejun, sau ca desert, la pranz. Se numara printre dulciurile pe care copiii tai le adora...
Usor de preparat si foarte gustoase, clatitele sunt excelente la micul dejun, sau ca desert, la pranz. Se numara printre dulciurile pe care copiii tai le adora si chiar ii poti convinge sa-ti dea o mana de ajutor in pregatirea lor.
Ingrediente si cantitati:
- putin unt sau ulei pentru gatit
- 1 ceasca cu lapte
- 1 lingura ulei (pentru aluat)
- 1 ou
- 1 ceasca de faina
- 1 lingura de zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- putina scortisoara (un varf de cutit), sau esenta de vanilie
- 1 ceasca de zmeura proaspata
Mod de preparare:
1. Incalzeste uleiul (sau untul) intr-o tigaie pentru clatite
2. Amesteca bine laptele, uleiul pentru clatite si oul intr-un vas. In alt vas, amesteca faina, zaharul, praful de copt, sarea si scortisoara (sau esenta). Adauga apoi aceasta ultima compozitie in vasul cu laptele. Amesteca pana obtii o pasta suficient de densa, apoi incorporeaza usor zmeura.
3. Prajeste clatite cu aceasta compozitie, iar inainte de a servi, adauga deasupra lor putin unt sau sirop de fructe.