Degetele
Savuroasa combintie dintre unt si zahar brun, este pusa in valoare de acesti biscuiti.
Savuroasa combintie dintre unt si zahar brun, este pusa in valoare de acesti biscuiti.
Ingrediente:
500 grame faina, un praf de copt, un varf de cutit de bicarbonat pentru prajituri, un varf de cutit de sare, 240 grame unt, minim 60% grasime, 240 grame zahar brun, o ligurita de esenta de vanilie, un ou mare, 100 grame nuci tocate sau alune nesarate pisate mare.
Preparare:
- Incalzeste bine cuptorul. Unge cu unt si tapeteaza cu faina doua tavi mari – de dimensiunea cuptorului tau – pentru prajituri.
- Amesteca faina cu celelalte prafuri.
- Bate bine untul cu zaharul, pana se face o spuma. Adauga oul si mixul de faina. Amesteca. Adauga nucile sau alunele
- Intide o foaie, cu podul palmei usor umezit. Taie prajiturele in forma de degetele si coace maxim 15 minute. Lasa loc intre ele pentru ca aproape isi dubleaza dimensiunile.