Dulciuri care te ajuta in cura de slabire
Reţete · Desert / 23.08.2010

De obicei atunci cand incepem o cura de slabire, nutritionistul ne spune clar: "Nu ai voie dulciuri!".

De obicei atunci cand incepem o cura de slabire, nutritionistul ne spune clar: "Nu ai voie dulciuri!". Ce ne facem in acest caz, mai ales daca suntem indragostite de aceste produse absolut delicioase? Ei bine, nu este cazul sa intram in panica, pentru ca avem o sansa... dulciurile dietetice. Sunt usor de preparat, nu costa foarte mult, iar faptul ca ni le putem prepara singure in casa este un avantaj important pentru noi, pentru ca astfel controlam pas cu pas modul de preparare si ingredientele pe care le contin.


Si prietenele noastre de pe Facebook s-au aratat interesate de acest subiect si ne-au vandut o parte dintre ponturile pe care le folosesc ele in lupta cu pofta de dulce. Spre exemplu, Simona ne spune: "Ca sa nu consum dulciuri imi pacalesc papilele gustative cu fructe uscate (prune uscate, caise uscate, struguri uscati etc)!sunt sanatoase (nu in cantitate mare)si pe deasupra contin si multe fibre.." sau Loredana care ne spune: "Eu sunt la dieta chiar in acest moment. Lucrez pe dupa-masa, de la ora 17 pana la 2-3 noaptea intr-un bar si acasa nu reusesc sa mananc pentru ca nu prea mi-e foame, avand in vedere ca ma trezesc tarziu dar am prins in supermarketuri un fel de ...'dulciuri' dietetice in genul unor batoane de cereale cu ciocolata sau miere, fiecare din ele are 40-50 de calorii, deci nu este pericol".


Revenind insa la ale noastre, in cele ce urmeaza iti vom prezenta patru retete dietetice - dulceata, prajitura, inghetata si tort - aliati de nadejde in clupta cu poftele de dulce...

Dulceata de capsuni dietetica


Prajitura dietetica cu ananas

Inghetata dietetica

Tort dietetic
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro