Felii de lamaie coapte
Niste prajiturele senzationale si prin gust si prin felul in care se prepara.
Niste prajiturele senzationale si prin gust si prin felul in care se prepara.
Ingrediente:
480 grame faina, un praf de copt, un varf de cutit de sare, doua lamai mari, 180 grame unt, 240 grame zahar alb pudra, plus 50 grame zahar brun pentru ornat fursecurile, doua lingurite cu esenta de vanilie.
Preparare:
- Amesteca praful de copt cu faina. Rade coaja lamailor si stoarce sucul de la una dintre ele
- Intr-un vas mare amesteca la viteza medie untul cu zaharul pana se face spuma. Adauga mixul de faina, coaja de lamaie, sucul de lamaie si esenta de vanilie. Amesteca.
- Formeaza din aluatul rezultat doua suluri de forma unui salam, de 4-5 centimetri diametru. Infasoara-le in folie de plastic si lasa aluatul la congelator doua-trei ore.
- Taie felii de aluat, cu un cutit foarte bine ascutit si coace in cuptorul incins, maxim 15 minute, pana se fac usor aurii.
- Inainte sa le pui la copt, presara pe fiecare fursec in parte, dupa ce le-ai pus deja in tava, putin zahar brun, ca si cum ai pune sare.