Fursecurile fragede, bucuria papilelor tale gustative
Reţete · Desert / 30.03.2011

Ştiu, este post şi mâncărurile "de dulce" nu sunt permise în această perioadă. Dacă totuşi vrei să te abaţi puţin sau dacă urmează să ai musafiri şi nu ştii ce să prepari repede şi delicios, îţi propun să urmezi reţeta de fursecuri pe care ţi-o voi prezenta astăzi. Micile prăjiturele sunt delicioase, fragede, uşor de servit şi pe gustul oricui. În plus, nu trebuie să nu recunosc că sunt foarte uşor de preparat.

Ştiu, este post şi mâncărurile "de dulce" nu sunt permise în această perioadă. Dacă totuşi vrei să te abaţi puţin sau dacă urmează să ai musafiri şi nu ştii ce să prepari repede şi delicios, îţi propun să urmezi reţeta de fursecuri pe care ţi-o voi prezenta astăzi.

Micile prăjiturele sunt delicioase, fragede, uşor de servit şi pe gustul oricui.

În plus, nu trebuie să nu recunosc că sunt foarte uşor de preparat.


Ca şi ingredinte ai nevoie de:


4 ouă
250 grame de ulei
450 grame de făină
250 grame de zahăr

1 fiolă de esenţă de vanilie
1 plic glazură de ciocolată


Cum le prepari:


În prima etapă ouălele se bat 2 - 3 minute cu ajutorul unui mixer şi treptat se adaugă uleiul. Apoi se toarnă, în ploaie, făina şi se amestecă, pentru ca la final să se adauge esenţa şi să se omogenizeze. Pasta astfel obţinută se pune într-un posh şi se formează fursecuri în diverse forme într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Fursecurile se coc la 170 °C timp de 10 minute, iar la final se scot din tavă  şi se lasă la răcit pe un grătar. Înainte ca totul să fie gata pentru servit, se topeşte plicul de glazură în apă fierbinte, se taie plicul la un colţ şi se ornează fursecurile cu glazură.


Poftă bună!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro