Negresă cu nucă şi bucăţi de ciocolată
Reţete · Desert / De Ioana Maroşan, 30.11.2010

Dacă ai poftă de o prăjitură delicioasă îţi garantez că o negresă preparată corect este un desert perfect pentru întreaga familie. Mănânci o bucată şi nu te mai saturi!

Dacă ai poftă de o prăjitură delicioasă îţi garantez că o negresă preparată corect este un desert perfect pentru întreaga familie. Mănânci o bucată şi nu te mai saturi!

Ingrediente


1 cană făină
3/4 cană cacao pudră
1/4 linguriţă de sare
6 linguri de unt
200 grame de ciocolată neagră
100 grame de ciocolată albă
4 ouă, la temperatura camerei
1 cană zahăr brun
3/4 linguriţă esenţă de vanilie sau rom
1 cană bucăţi de ciocolată neagră
1/2 cană bucăţi de nucă

Mod de preparare


1. Încălzeşte cuptorul în prealabil şi aşază o foaie de copt pe tava în care vrei să coci prajitura


2. Amestecă într-un bol făina, cacaua şi sarea
3. Topeşte la abur ciocolata neagră, ciocolata albă şi untul
4. Amestecă cu mixerul ouăle cu zahărul, după care adaugă treptat sosul de ciocolată rezultat după topirea pe abur
5. Încorporează la final făina, cacaua şi sarea
6. Adaugă esenţa de vanilie/rom, bucăţile de ciocolată neagră şi cele de nucă, amestecând bine compoziţia
7. Toarnă amestecul în tavă şi lasă-l la cuptor aproximativ 30 de minute.

Poftă bună!

 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro