Placinta cu crema de lamaie si afine
Iata o prajitura nu foarte dulce, dar delicioasa, destul de usoara, pe care o poti pregati ca desert pe langa cozonacii traditionali de Paste.
Iata o prajitura nu foarte dulce, dar delicioasa, destul de usoara, pe care o poti pregati ca desert pe langa cozonacii traditionali de Paste.Ingrediente:
1 cana zahar
3 linguri amidon
1 cana lapte
3 galbenusuri de ou, batute
1/4 cana unt sau margarina, taiata
200 grame smantana
2 cani afine
blat de placinta
frisca (optional)
felii de lamaie (pentru ornare)
Mod de preparare:
1. Amesteca intr-o tigaie zaharul si amidonul. Adauga laptele, galbenusurile, untul sau margarina si lamaia.
2. Gateste la foc mediu pana ce se ingroasa si fierbe; mentine inca 2 minute.
3. Ia vasul de pe foc si pune sucul de lamaie. Pune totul intr-un bol; acopera cu o folie de plastic si lasa-l sa se raceasca.
4. Amesteca apoi smantana si afinele si pune amestecul pe blat. Adauga frisca. Se poate orna cu felii de lamaie.