Placinta cu dovleac
Am facut azi aceasta placinta. Ma gandesc ca, daca mie mi-a adus aminte de copilarie, este posibil sa-ti trezeasca si tie amintiri.
Am facut azi aceasta placinta. Ma gandesc ca, daca mie mi-a adus aminte de copilarie, este posibil sa-ti trezeasca si tie amintiri.Ingrediente:
sase oua, sase linguri de zahar, sase linguri de ulei, 500 grame faina, un praf de copt, zahar vanilat, 500 grame dovleac, scortisoara, vanilie, trei linguri de zahar, patru linguri de smanatana, jumatate de pahar cu lapte, doua galbenusuri, o nuca de unt, o lingura de pesmet, seminte de dovleac crude si decojite.
Preparare:
Curata dovleacul si da-l prin razatoarea mare. Pune-l la calit impreuna cu zaharul si jumatate de pahar cu lapte. Lasa-l sa se inmoaie bine si sa scada. Adauga mirodeniile si da deoparte. Adauga smantana amestecata cu galbenusurile de ou si o lingura de pesmet. Amesteca totul pana dovleacul devine cremos.
Sparge ouale si bate-le bine impreuna cu zaharul. Adauga uleiul, lingura dupa lingura pe rand, praful de copt, zaharul vanilat si faina. Amesteca cu o lingura, apoi cu mana. Iese un aluat ca o plastilina tare.
Intinde tot aluatul intr-o tava, unsa cu unt si tapetata cu faina, intr-o singura foaie, ridicand foaia de aluat si pe marginea tavii. Pune umplutura si presara pe deasupra seminte de dovleac.
Sfat Eva: Dovleacul se mai poate prepara si fiert in lapte, apoi strivit cu furculita pana se face un piure, in care adaugi unul - doua galbenusuri de ou, zahar si mirodenii dupa gust si o nuca de unt. Semintele de dovleac se pot inlocui cu nuci simple sau caramelizate.