Placinta cu prune
Pregatirea unei placinte necesita ceva timp si rabdare, insa este atat de gustoasa si satioasa incat va merita tot efortul!
Pregatirea unei placinte necesita ceva timp si rabdare, insa este atat de gustoasa si satioasa incat va merita tot efortul!
Ingrediente si cantitati:
- 3 cesti cu faina
- 3/4 ceasca de zahar alb
- 2 si 1/2 lingurita cu praf de copt
- 1/8 lingurita cu sare
- 2/3 ceasca de unt
- 2 oua
- 1 lingurita cu esenta de vanilie
- 3 linguri cu lapte
- 1/2 lingurita cu coaja rasa de lamaie
- 1/2 ceasca de faina
- 1/4 ceasca de zahar brun
- 1/4 lingurita cu scortisoara macinata
- 1/4 lingurita cu sare
- 1/3 ceasca de alune macinate
- 1 lingurita cu coaja rasa de lamaie
- 3 linguri cu unt
- 5 cesti cu prune, fara samburi, desfacute in jumatati
- 1 ceasca de zahar alb
- 1/4 ceasca de faina
- 1 lingurita cu scortisoara macinata
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 190 de grade Celsius.
2. Foaie de aluat 1: Intr-un vas mare, amesteca 3 cesti cu faina, 3/4 ceasca de zahar alb, praful de copt si 1/8 lingurita cu sare. Amesteca bine, apoi adauga 2/3 ceasca de unt sau margarina, pana cand bucatelele devin marunte. Incorporeaza si ouale, esenta de vanilie, laptele si zeama de lamaie, amestecand pana la omogenizare. Pune apoi aluatul in frigider.
3. Foaie de aluat 2: Intr-un vas mediu, amesteca 1/2 ceasca de faina, zahar brun, 1/2 lingurita cu scortisoara, 1/4 lingurita cu sare, alunele (sau nuca!) macinate si coaja rasa de lamaie. Adauga unt topit sau margarina, amestecand bine, pana se formeaza un nou aluat.
4. Umplutura: Pune fructele intr-un vas mare. Intr-un alt vas, amesteca zaharul ramas, faina si scortisoara. Presara amestecul peste prune.
5. Ia primul aluat din frigider si intinde-l intr-o tava. Pune amestecul de fructe deasupra, acoperindu-l si pe acesta cu cea de-a doua foaie de aluat. Coace placinta in cuptor timp de 45-55 de minute. Se serveste calda sau la temperature camerei.