Prajitura cu banane
Reţete · Desert / 27.11.2009

O combinatie foarte buna, cu siguranta pe placul tuturor. Un blat pufos si o crema aromata de banane si nuci.

O combinatie foarte buna, cu siguranta pe placul tuturor. Un blat pufos si o crema aromata de banane si nuci.

Ingrediente:
- pentru blat: un pahar de apa, un pahar de apa minerala (sau sifon), un pahar si jumatate de faina, jumatate de pahar de ulei, o lingura de gem de caise (sau cirese), o lingura de nuca macinata, o lingura de pesmet de biscuiti, o lingura de cacao, un plic de praf de copt si coaja de la o lamaie.
-pentru crema: patru banane, trei linguri de nuci pisate, patru linguri de zahar pudra, trei linguri de pesmet de biscuiti, 100 grame margarina.


Preparare:
-       Amesteca gemul cu apa intr-un blender. Rastoarna totul intr-un vas si adauga toate celelalte ingrediente folosind un mixer. Intinde aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coace-l la foc potrivit, circa 45 de minute. Scoate tava si lasa blatul sa se raceasca in forma lui.
-        Paseaza bananele cu o furculita, amesteca-le cu zahar, pesmetul de biscuiti si nuca, adauga suc de lamaie (o lingurita doua, dupa gust). La final adauga margarina frecata spuma. Intinde crema peste blat si presara nuca pisata. Taie prajitura in patrate.

Citeste in continuare

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro