Prajitura cu branza si espresso
Reţete · Desert / 15.08.2008

Un desert deosebit, cu care iti poti impresiona prietenii sau familia.

Ingrediente si cantitati:

1 1/2 ceasca de biscuiti integrali pisati
2 lingurite cu esenta de migdale
6 linguri cu unt topit
1 tableta de ciocolata amaruie
750 g crema de branza
3 oua
2/3 ceasca de zahar
1/3 ceasca de lapte
2 lingurite de pudra instant de espresso
coaja de la o lamaie

Mod de preparare:

1. Pregateste cu cateva ore inainte urmatorul aluat: amesteca biscuitii pisati cu esenta de migdale si untul topit. Tapeteaza apoi o forma pentru prajituri cu aceasta compozitie.


2. Incalzeste cuptorul la 230 de grade Celsius. Intr-un alt vas, la foc mic, topeste 6 patratele de ciocolata amaruie, amestecand mereu.
3. Intr-un vas mai mare, amesteca, utilizand un mixer, crema de branza pana devine pufoasa. Adauga ciocolata topita, ouale, zaharul, laptele si cafeaua, amestecand pana la omogenizare. Poti creste viteza mixerului, amestecand timp de 3 minute.
4. Toarna compozitia cu crema de branza in forma tapetata deja cu amestecul de biscuiti pisati. Tine prajitura la cuptor timp de 45 de minute. Dupa este gata si s-a mai racit, pune-o acoperita la frigider cel putin 4 ore.

5. Inainte de a o servi, rade ciocolata deasupra si coaja de lamaie. Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro