Prajitura cu ciocolata si dulceata
Este o prajitura speciala si foarte usor de preparat, potrivita pentru evenimente deosebite din viata ta.
Este o prajitura speciala si foarte usor de preparat, potrivita pentru evenimente deosebite din viata ta.Ingrediente si cantitati:
100 de grame de ciocolata din comert, neagra si cu 70% cacao
100 de grame de unt
2 oua
120 grame de zahar
3 linguri cu faina
dulceata (de preferat usor amaruie - cirese amare, mure, afine).
Mod de preparare:
1. Topeste ciocolata in bain-marie si adauga untul.
2. Separat, bate bine cele doua oua cu zaharul si adauga-le, amestecand continuu, peste prima compozitie, cea de ciocolata cu unt, dupa ce aceasta s-a racorit putin. Adauga, la final, faina, amestecand usor, dar pana la omogenizarea completa. Aluatul se lasa la frigider cel putin doua ore.
3. Imparte aluatul in patru si asaza, pe rand, cu mana (ca sa fie mai usor, uda mana cu apa), fiecare bucata intr-o tava de chec, alternand, intre straturi, cate o lingurita - doua cu dulceata. Se coace maxim 15 minute, in cuptorul incalzit, la 180 de grade (foc mediu).
Sfat Eva.ro: Poti inlocui dulceata cu nuci, alune si/sau migdale prajite, cu stafide, cereale, sau bucati de cicolata amaruie. Se poate pastra gata preparata, dar necoapta, in congelator. Se poate servi cu sirop de vanilie sau cu frisca, dar este la fel de savuroasa si simpla.