Prajitura neagra cu fistic
Merita incercata, pentru ca este savuroasa, eleganta si sofisticata. Cantitatile sunt pentru opt portii.
Merita incercata, pentru ca este savuroasa, eleganta si sofisticata. Cantitatile sunt pentru opt portii.Ingrediente: 200 grame biscuiti cu ciocolata (ori cacao), 100 grame unt, 400 grame ciocolata neagra, amaruie (cu minim 65% cacao), cinci-sase linguri cu smantana, 150 grame fistic (nesarat).
Preparare: Piseaza biscuitii si amesteca-i cu untul topit. Aranjeaza amestecul ca un blat intr-o tava de cozonac (merge cel mai bine), tapetata cu o bucata intreaga de celofan (pentru ca prajitura sa poata fi scoasa usor din tava), si da la frigider.
Sfarama fisticul. Topeste ciocolata intr-un vas la bain -marie, adauga smantana si amesteca. Adauga jumatate din semintele de fistic si rastoarna crema in tava. Presara restul de seminte de fistic pe deasupra. Da prajitura la frigider, doua-trei ore. Serveste felii de prajitura, cu o lingura de inghetata alaturi, cu sos de vanilie sau cu sirop de zmeura. Prajitura este insa delicioasa si simpla!