Tort cu banane la rece (Spania)
Foarte gustos, tortul este o combinatie reusita intre piscoturi si banane, intr-o crema densa si aromata. Ingredientele sunt pentru sase portii.
Foarte gustos, tortul este o combinatie reusita intre piscoturi si banane, intr-o crema densa si aromata. Ingredientele sunt pentru sase portii.Ingrediente: sase oua, sase linguri de zahar, trei foi de gelatina, o lingura faina, vanilie naturala, o cana (200 ml) lapte, piscoturi de sampanie si trei-patru banane coapte.
Preparare:
- Pentru crema: pune o cratita la incalzit pe abur, si amesteca, la cald, galbenusurile cu zaharul, apoi adauga vanilia, laptele, si amesteca inca putin, incet.
- Adauga faina si amesteca cu un tel, cu grija, sa nu faca cocoloase.
- Adauga foile de gelatina (diluate inainte cu un pic de apa), apoi amesteca pana ce compozitia devine o crema groasa.
- Bate albusurile spuma cu o lingura de zahar si adauga-le incet peste crema, pana ce se amesteca complet cele doua compozitii.
- Clateste cu apa rece o cratita (cu peretele detasabil), apoi pune jumatate din crema, pune un strat de piscoturi, apoi banane taiate rondele, iar la final restul de crema si inca un rand de piscoturi. Da la rece, cel putin 24 de ore.
- Rastoarna prajitura cu fundul in sus si orneaza.
Sfat Eva: Poti folosi si alte fructe, dar ai grija sa fie bine scurse de suc. Ideale sunt mango si kiwi.