Castraveti in saramura
Reţete · Dulceturi si conserve / 02.10.2008

Fie ca e vorba de un sandvis obisnuit sau de un fel de mancare special, castravetii murati isi gasesc cu usurinta locul pe masa...

Fie ca e vorba de un sandvis obisnuit sau de un fel de mancare special, castravetii murati isi gasesc cu usurinta locul pe masa. Ei reusesc sa completeze perfect o masa cu feluri de mancare dulci, precum diversele tipuri de tocanite sau mancarea de fasole.

Ingrediente:


  • 8 kg castraveti
  • 5 litri de apa,
  • 100g sare,
  • usutroi,
  • foi de dafin,
  • frunze de telina,
  • boabe de mustar

Mod de preparare:

Spala castravetii si pune-i cat mai inghesuiti in borcane, adaugand boabele de mustar si cateii de usturoi.
Intr-o oala, pune apa la fiert, adaugand sarea, foile de dafin si restul condimentelor.

Dupa ce lichidul a fiert, ia-l de pe foc si pune-l deoparte, pana se mai raceste putin.
Toarna apoi treptat lichidul peste castraveti si sigileaza borcanele.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro