Dulceata de rosii
Nu este o dulceata in sensul strict al cuvantului. Este un mod de a savura rosiile, preparate intr-un fel inedit. O mancare pentru deschiderea unei mese de vara, duminica, in familie sau un fel in sine, la cina.
Nu este o dulceata in sensul strict al cuvantului. Este un mod de a savura rosiile, preparate intr-un fel inedit. O mancare pentru deschiderea unei mese de vara, duminica, in familie sau un fel in sine, la cina.Ingrediente: opt rosii coapte bine, ulei de masline, sare, piper si o doua linguri de zahar brun, cimbru sau busuioc uscat.
Preparare:
- Incalzeste cuptorul. Pune cateva linguri de ulei de masline intr-o tava rezistenta la foc si neaderenta;
- Taie fiecare rosie in felii groase si pune totul in tava, intr-un singur strat. Presara sare, piper, stropeste rosiile cu ulei si imprastie peste rosii, ca si cum ai pune sare, cele doua linguri cu zahar brun;
- Da totul la cuptor, circa 40-45 de minute;
- Cand sunt gata, presara din belsug, peste rosiile coapte, cimbru sau busuioc uscat;
- Serveste minunatiile acestea dupa ce s-au racorit putin, dar nu reci, cu felii foarte subtiri de paine prajita, unsa usor cu unt. Este savuros!