Salata de gogonele
Reţete · Dulceturi si conserve / 06.11.2009

Un alt mod in care poti pastra pentru iarna legumele. Combinatia este foarte buna simpla, pe paine prajita sau in salatele de cartofi, paste sau orez.

Un alt mod in care poti pastra pentru iarna legumele. Combinatia este foarte buna simpla, pe paine prajita sau in salatele de cartofi, paste sau orez.

Ingrediente: trei dovlecei mari, 1 kg de gogonele, trei ardei grasi rosii, frunze de telina, doi-trei catei de usturoi, jumatate de litru de otet, o cana de zahar (sau miere), o lingura de seminte de mustar, o lingurita boabe de piper, sare.

Preparare: Spala si curata legumele. Toaca-le pe toate, dovlecelul bucatele, gogonelele feliute subtiri, ardeii fideluta sau in robotul de bucatarie. Pune legumele toate intr-un vas si adauga trei linguri cu sare. Amesteca si asteapta sa lase suc. Amesteca zaharul sau mierea cu otet si pune pe foc siropul.


Adauga usturoiul tocat fin si toate mirodeniile, iar la final frunzele de telina. Clocoteste totul cateva minute. Siropul oparit rastoarna-l peste legumele puse cu sare. Pune totul pe foc, amestecand usor, exact 15 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Pune compozitia in borcane, in raport egal legume si sos. Pune capace si fierbe borcanele in bain-marie, 10 minute din momentul in care fierbe apa.

Sunt foarte bune de mancat imediat si se pot pastra pana la sase luni.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro