Usturoi murat
Reţete · Dulceturi si conserve / 27.10.2009

Nu poti sa-ti imaginezi cat este de bun pana nu-l gusti. Pune in borcane mici, astfel incat sa folosesti o data tot continutul.

Nu poti sa-ti imaginezi cat este de bun pana nu-l gusti. Pune in borcane mici, astfel incat sa folosesti o data tot continutul.


Ingrediente:

 

usturoi, boabe de piper, otet, sare zahar sau miere, un ardei iute mic.


Preparare:

 

Curata usturoiul si pune-l in borcane. Adauga ardeiul iute printre cateii de usturoi si boabe de piper. Prepara un sirop din 250 cl apa, 250 cl otet, o lingurita de sare si trei linguri de zahar sau trei linguri cu miere. Fierbe-l si rastoarna-l fierbinte peste usturoi. Sigileaza borcanul. Este gata intr-o saptamana si poate fi pastrat pana la un an.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro