Chiftelute din carne de pui
Am trecut cu bine si de sarbatorile pascale... Spun am trecut cu bine, pentru ca stiu cat de bine si cat de mult mancam in aceasta perioada... Retetele noastre traditionale de Paste numai usoare nu sunt si nu de putine ori se intampla sa exageram si sa facem abuz atat de mancare, cat si de bauturi alcoolice. Tocmai de aceea acum ai nevoie de retete care sa contina ingrediente cat mai usor de digerat. Carnea de pui este unul dintre ele, asa ca de ce sa nu incerci aceste chiftelute, pe care le poti combina cu orice fel de garnitura? Pofta buna!
Ingrediente si cantitati pentru 8 portii:
600 g carne de pui;
1 ceapa;
3 catei de usturoi;
3 oua;
2 felii de paine;
1 lingura mustar picant;
100 ml ulei;
2 linguri faina;
1 lingura patrunjel verde tocat;
sare;
piper.
Pentru ornare:
ridichi rosii;
masline negre si verzi;
rosii cireasa.
Mod de preparare:
1. Carnea de pui, ceapa, usturoiul, ambele curatate, si painea se trec prin masina de tocat.
2. Peste tocatura se adauga ouale batute, mustarul, verdeata tocata, sarea si piperul. Se framanta pentru omogenizare.
3. Din compozitia obtinuta se iau cantitati mici (cu o lingurita), care se trec prin faina si se formeaza bilute cu diametrul de 2,5-3 cm.
4. Uleiul se incinge intr-o tigaie de teflon si se pun chiftelutele, care se prajesc uniform, 8-10 minute, la foc mediu.
5. Chiftelutele prajite se scot pe hartie absorbanta, pentru a elimina excesul de grasime.
6. Aceste chiftelute se pot servi atat calde, cat si reci, aranjate pe platouri, impreuna cu masline negre si verzi, ridichi si rosii cireasa.
Sugestie:
Cu chiftelutele obtinute putem prepara "sandvisuri pe scobitoare". Acestea se realizeaza astfel: pe o scobitoare din plastic se pune o jumatate de maslina neagra, un cub de cascaval (sau alta branza tare), o bucata de ardei rosu si o chiftea mica. Toate scobitorile se infig intr-o chifla de graham, pentru a lua forma unui arici.
Timp de preparare: 50 de minute.
Preluare din cartea "Preparate din carne de pui" - Elisabeta Iorga, Editura Cartea de Buzunar, Util in Bucatarie, 2005.