Clatite de cartofi
Sunt delicioase, se fac usor si sunt bune si reci si calde. Secretul reusitei: sa-ti pregatesti toate ingredientele si sa prepari mancarea foarte repede!
Sunt delicioase, se fac usor si sunt bune si reci si calde. Secretul reusitei: sa-ti pregatesti toate ingredientele si sa prepari mancarea foarte repede!
Ingrediente: sase, sapte cartofi medii, sare, piper, o legatura de marar, un catel de usturoi, doua oua, ulei pentru prajit, o bucatica de cascaval.
Preparare:
- Curata cartofii de coaja si pune-i in apa;
- Bate ouale ca pentru omleta, toaca verdeata, taie fin usturoiul. Amesteca oul cu verdeata si usturoiul. Adauga putin piper si sare;
- Rade cascavalul (de preferat uscat, ca sa se rada usor);
- Rade prin razatoarea marea cartofii si amesteca-i repede, ca sa nu se oxideze, cu oul batut. Omogenizeaza.
- Cu o lingura pune gramajoare de aluat la prajit. Intoarce clatita, dupa ce s-a rumenit bine pe o parte, ca sa nu se sfarame.
Serveste-le cu cascaval ras.