Crap cu sos
Un mod extrem de usor de a prepara pestele. Este o reteta care se preteaza excelent la crap.
Un mod extrem de usor de a prepara pestele. Este o reteta care se preteaza excelent la crap.Ingrediente: un crap de 750 de grame – un kilogram, ulei, doua cepe albe, mari, 4-5 catei usturoi, o lingurita de cimbru pisat, 2-3 linguri bulion, un pahar de apa, un pahar de vin alb, un varf de cutit zahar, sare.
Preparare:
- Taie pestele proaspat (sau dezghetat) in bucati nu prea mari, sareaza-le si lasa-le sa stea intr-un vas acoperit.
- Prepara urmatorul sos: caleste ceapa, taiata marunt in putin ulei, apoi adauga apa si las-o sa fiarba la foc mic 10-15 minute.
- Adauga zaharul, usturoiul strivit bine cu lama cutitului, cimbrul si bulionul.
- Dupa ce sosul fierbe cateva minute, adauga vinul, lasa sosul sa ajunga din nou la fiert si pune bucatile de peste.
- Dupa ce da un clocot-doua, potriveste de sare si lasa sa fiarba acoperit, la foc foarte mic sau in cuptor, pana cand scade bine sosul.
- Serveste cu verdeata proaspata pe deasupra si cu mamaliga sau rondele de cartofi.