Friptura cu mirodenii si sos de bere
Este delicioasa. Berea fragezeste carnea si ii da un gust cu totul special. Nemtii prepara aceasta reteta cu bere neagra, dar se poate si cu bere blonda. Ingredientele sunt pentru sase portii.
Este delicioasa. Berea fragezeste carnea si ii da un gust cu totul special. Nemtii prepara aceasta reteta cu bere neagra, dar se poate si cu bere blonda. Ingredientele sunt pentru sase portii.Ingrediente: 1,5 kg carne de vita (ideal antricot), frunze de dafin, sare, o lingurita piper, o lingura de faina de mustar (boabe macinate in masina de cafea), o lingurita nucsoara rasa, o lingurita cuisoare macinate, o lingurita cimbru pisat, doi morcovi mari, doua cepe, 1/2 lamaie, doua linguri de unt topit, doua crengute de cimbru, doua crengute de busuioc, doua linguri otet si jumatate de litru de bere neagra, plus putin zahar.
Preparare:
- Se spala carnea si se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec facut din sare (o lingurita), piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin maruntita.
- Curata morcovii si taie-i in felii subtiri, ceapa cubulete si rade coaja de lamaie.
- Pune untul la topit intr-o cratita si prajeste carnea putin pe toate partile.
- Adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si toata berea. Acopera cratita cu folie de aluminiu si pune totul in cuptorul incins, doua ore, la foc potrivit.
- Scoate carnea, tine-o la cald. Scurge sucul de la friptura cu tot cu legume. Pune-le intr-un blender. Adauga putin zahar. Amesteca. Rezulta un sos gros. Pune bucatile de carne pe un platou si serveste-le cu sos din besug si cu o garnitura de morcovi fierti, mazare si piure de cartofi.