Friptura de porc cu salata de cartofi
Ingrediente si cantitati: 600 g cartofi, taiati in cubulete de 3 cm, 2 fire de ceapa verde, taiate pe diagonala, 100 g rosii semi-uscate (dar nu in ulei), 2 lingurite ulei de masline, 85 g masline verzi, taiate rondele, 60 g spanac proaspat...
Ingrediente si cantitati:
600 g cartofi, taiati in cubulete de 3 cm
2 fire de ceapa verde, taiate pe diagonala
100 g rosii semi-uscate (dar nu in ulei)
2 lingurite ulei de masline
85 g masline verzi, taiate rondele
60 g spanac proaspat
8 cotlete de porc, de dimensiuni mici
Pentru sos:
1 lingurita miere
1 lingura mustar
1 lingura zeama de lamaie
1 catel de usturoi mic, taiat fin
1 lingura iaurt natural, gros
Mod de preparare:
1. Pregateste gratarul. Asaza cartofii intr-un vas termorezistent, pe un singur rand, si pune vasul pe foc. Stropeste cartofii cu o lingura cu apa. Acopera vasul si gateste cartofii pe gratar, timp de 8-9 minute sau pana cand se inmoaie. Scurge-i de apa. Adauga ceapa verde, rosiile uscate si uleiul de masline. Amesteca usor.
2. Asaza cartofii pe farfuria gratarului. Lasa-i la copt, amestecand des, timp de 3-5 minute sau pana cand capata o culoare aurie. Apoi asaza-i intr-un bol mare. Adauga maslinele verzi si spanacul proaspat. Amesteca usor.
3. Intre timp, unge carnea de porc cu ulei de masline si presara cu sare si piper. Asaza cotletele pe gratar, timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau pana cand carnea s-a patruns.
4. Prepara sosul: amesteca toate ingredientele, adauga 2 linguri cu apa fiarta, sare si piper. Toarna sosul peste salata de cartofi. Amesteca usor.
5. Asaza salata de cartofi pe farfurii si serveste-o impreuna cu cotletele de porc.
Timp de preparare: 15 minute.
Se obtin 4 portii.