Mozzarella Delaco Melanzano - Pranzul sicilienilor
Reţete · Mancaruri / 11.05.2010

Spalati rosiile, taiati-le capacul de sus, apoi taiati-le in rondele, pe toata suprafata lor. Puneti sa se incinga in tigaie o lingura de untdelemn si caliti in el feliile de rosii, vreme de 5 minute. Sarati, piperati.

 
Ingrediente:

1 kg de rosii, 3 vinete, 1 bucata de mozzarella Delaco (rotunda),
3 ramurele de cimbru proaspat, 100 ml de supa de pasare,
untdelemn fin, sare, piper.

 
Mod de preparare:


Spalati rosiile, taiati-le capacul de sus, apoi taiati-le in rondele, pe toata suprafata lor. Puneti sa se incinga in tigaie o lingura de untdelemn si caliti in el feliile de rosii, vreme de 5 minute. Sarati, piperati.

Spalati vinetele (alegeti-le cat mai lunguiete) si taiati-le felii, cam de un deget, pe lat. Incalziti cuptorul la maximum. Intr-un vas rezistent la foc, uns cu putin untdelemn, asterneti rosiile, rondea langa rondea.


Peste ele asezati vinetele, presarati cimbrul, sarati, piperati, stropiti-le din abundenta cu untdelemn si supa de pasare. Peste toate asezati mozzarella Delaco taiata felii subtiri.

Bagati vasul la cuptor si lasati-l vreme de o ora si jumatate. Serviti mancarea fierbinte, cu putin cimbru presarat pe deasupra.
 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro